Министърът на иколната среда и водите Юлиян Попов проведе видеоконферентен разговор с

...
Министърът на иколната среда и водите Юлиян Попов проведе видеоконферентен разговор с
Коментари Харесай

България и Украйна ще обменят данни от екологичния мониторинг на язовир Нова Каховка

Министърът на иколната среда и водите Юлиян Попов проведе видеоконферентен разговор с министъра на екологията и естествените запаси на Украйна Руслан Стрилец.

Това оповестиха от ведомството.

Двамата министри разискаха опциите за поддръжка на Украйна за възобновяване от екологичните провокации, провокирани от съветската военна експанзия.

Руслан Стрилец се ангажира да дава ежеседмично данни на България от екологичния мониторинг на територията на Украйна, в това число и от региона на язовир " Нова Каховка ".

Украинският министър означи, че с оглед обективното информиране на популацията за положението на съставените елементи на околната среда държавното управление на Украйна е създало приложение, което е свободно налично на адрес.

По-рано Юлиян Попов организира видеоконферентен диалог и с румънския министър на околната среда и горите Мирча Фичет.

По време на диалога министрите обмениха информация от извършваните непрекъснати наблюдения на територията на България и Румъния.

Договорено беше двете министерства да обменят ежедневно резултатите от мониторинга. Досегашните проучвания и в двете страни демонстрират, че няма и не се чака утежняване на качеството на водите на Черно море.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР